Vi ved efterhånden, at vores verden ikke holder længe, hvis ikke vi bliver mere miljøvenlige. Derfor er der så stor interesse for vores miljø, og derfor også for økologi. Man bliver nødt til at gøre sit bedste, hvis vi vil have en bedre fremtid. Og det bliver man nødt til, på alle punkter. Selv når det kommer til drinks. Så vil du vide, hvordan man laver sine drinks miljøvenlige og økologiske med en lejet bartender, på kun 3 enkle steps? Så læs med her!
Step 1. Lej en bartender
Vil man have lækre drinks lavet af en professionel? Jamen så skal man jo selvfølgelig leje en bartender. Det er trods alt dem, der har styr på alt omkring drinks. Det er umuligt, at du, en normal person, der ikke er bartender, kan lave lige så gode drinks som en professionel bartender. Så derfor er det første step, nemlig ganske simpelt: Lej en bartender. Så kan vi komme videre til de andre vigtige ting.
Step 2. Brug økologiske varer
For rent faktisk at gøre dine lækre drinks økologiske, skal man bruge økologiske vare, det er åbenlyst. Så lad os sige at en mojito står på menuen. I steder for at købe den første bakke med mynteblade, køber du de økologiske. Det samme gælder for limen og rørsukkeren, og selvfølgelig alle de andre varer man bruger til mojito. Det gælder alle drinks. Man bytter bare det man normalt ville købe, ud med den økologiske vare.
Det kan være forskelligt, om bartenderen selv har varerne med eller ej, men hvis de selv har dem med, kan du altid lave en aftale med dem om, at de skal købe økologisk. Det er intet problem at gøre en drink økologisk. Det eneste man skal, er at købe økologiske vare.
Step 3. Find varer der skåner klimaet og brug miljøvenlige ting
Noget der måske kan være lidt sværere, er at gøre dine drinks miljøvenlige. Her skal man nok lave lidt research, altså finde ud af, hvilke varer og produkter der skåner miljøet. Men det er slet ikke det eneste du kan gøre. Når du holder en kæmpe fest med drinks, så skal det foregå i glas og ikke i plastik kopper. Plastik er noget af det værste for vores natur. Så hold dig til glassene.
Måske tænker du, hellere for meget end for lidt. Men hvad vil du gøre med alle de rester? Mange af dem bliver sikkert smidt ud, og det er ikke optimalt. Så prøv at regn på, hvor meget du egentlig har brug for. Det er virkelig ærgerligt, hvis man får lavet alt for meget madspild. Især fordi drinks kræver mange forskellige ting som jordbær, mynte, sukker osv.
Man behøver ikke købe dobbelt så meget, bare for at være sikker på der er nok. Køb måske en ekstra flaske, men heller ikke mere. Løber i tør? Jamen så kan i også være sikre på, at ingen bliver alt for fulde, det behøver man jo nødvendigvis heller ikke at være. Så nemt er det.
Opsummering: lej en bartender og brug de rigtige råvarer.