Der snakkes mere og mere om grøn energi for at skåne miljøet og udskyde den globale opvarmning. I 2020 skal 30% af energien i Danmark være grøn. Den mest iøjnefaldende ressourcekilder er vindenergi med vores mange vindmøller, hvor Vestas er førende. Men også flere og flere danskere får øjnene op for solceller. Varmepumpen går dog derimod lidt i glemmebogen, og det er synd. Den er nemlig en god rigtig god og miljørigtig energikilde.
Der findes to forskellige varmepumper
En varmepumpe kan fungere på to forskellige måder. Den ene pumpe danner luft til varmluft eller varmt vand, og den anden danner jordens varme til varmt vand. De kan derfor begge bruges til opvarmning af boligen. Denne energikilde er grøn og en smule overset i Danmark, hvor vindmøller og solceller dominerer på grøn energi.
Effektiviteten gør den miljørigtig
En af de ting der gør varmepumpen miljørigtig, er dens effektivitet. En varmepumpe med stor effektivitet kan tage 1 kWh og omdanne den til en varmeeffekt svarende til 4 kWh. Den elektricitet der bliver brugt, bliver altså udnyttet på en yderst effektiv måde, og det er med til gøre pumpen miljøvenlig.
Kan arbejde sammen med solceller
Hvis du har valgt at anskaffe dit et solcelleanlæg, skal du ikke ærgre dig. En hybrid varmepumpe findes, og den kan arbejde sammen med solcellerne. På den måde sikrer du dig et effektivt hjem, som holder boligen opvarmet ved hjælp af grøn energi.
Få tilskud til en varmepumpe
En varmepumpe kan spare en husstand mellem 5000-10.000 årligt. Dertil kan man få tilskud til varmepumpen, da Danmark gerne vil belønne folk, der anvender grønenergi. Derfor er der også rigtig gode muligheder for, at varmepumpen kan tjene sig selv ind igen.
En varmepumpe kan bruges som primær energikilde
En varmepumpe kan bruges som den primære energikilde og er derfor ikke bare et tilskud. Det gælder både til rumopvarmning og til varmt vand. Derfor skal man ikke undervurdere varmepumpens effekt.